Theatermaker Indirah zet zich in voor talentontwikkeling op Rotterdam-Zuid

Urban makers Indirah Tauwnaar en Brandon Taylor weten met hun producties jongeren te betrekken bij het theatermaken. Wij spraken hun over kunst en cultuur op Rotterdam-Zuid.

Indirah is de initiatiefnemer van het community platform Future in Dance waarmee ze talenten helpt zich te ontwikkelen. Het platform maakr voorstellingen met urban art, zoals, rap dans, zingen, spoken word en acteren. Indirah heeft na jaren zoeken haar droompand gevonden voor Future in Dance aan de Zwartewaalstraat in de Tarwewijk. Ze wil de buurt betrekken bij het maken van theatervoorstellingen: “We gaan het creëren in samenspraak met de buurt.” Zij heeft nog wat tips voor beleidsmakers op het gebied van kunst en cultuur: “Maak geen beleid als je geen know-how van de doelgroep hebt.”. Daarnaast vindt ze dat er vaker gevraagd mag worden wat er nodig is.

Brandon is danser, spoken word artiest, en theatermaker. Hij vind dat er een aantal dingen verbeterd mogen worden aan het kunst en cultuuraanbod. Hij vind dat makers meer in de belevingswereld van de buurt zouden mogen stappen. Ze moeten meer weten wat er populair is op dit moment: “Maak het nog laagdrempeliger.”

Beleidsmakers, culturele ondernemers en kunstenaars gaan op 10 september in gesprek over cultuurparticipatie op Zuid in ’t Gemaal. De allereerste editie van de kunst en cultuurtalkshow VAN | UIT ZUID wordt georganiseerd door EMI Rotterdam Zuid, Gemaal op Zuid en OPEN Rotterdam, powered by Cultuur Concreet en Gemeente Rotterdam.

De avond, gepresenteerd door Rajiv Bhagwanbali, zit vol met interviews, tafelgesprekken, een column, verschillende optredens en mini reportages van OPEN Rotterdam. In aanloop naar de talkshow besteedt OPEN Rotterdam aandacht aan kunst en cultuur op Zuid.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat