Thema Wereldhavendagen 2020 bekend gemaakt

Ook dit jaar kan Rotterdam weer vooruit kijken naar het grootste havenevenement van Nederland: de, inmiddels 43ste editie van, de Wereldhavendagen. Het thema van dit jaar is: Port of Opportunities.

Het thema van de Wereldhavendagen 2020 valt samen met de 75ste verjaardag van de bevrijding. De organisatie wil dit jaar laten zien wat vrijheid voor de Rotterdamse haven heeft betekend. Dankzij deze vrijheid kreeg Rotterdam de kans om de haven uit te bouwen tot een grote schakel in de Nederlandse economie.

Tot op heden is de haven in ontwikkeling. De haven innoveert nog elke dag en is een wereldwijde voorloper. “Ook de Rotterdamse haven zou zonder vrijheid niet de plek zijn die hij vandaag de dag is. Het is een cruciaal knooppunt voor vrije internationale wereldhandel geworden en een ware hotspot op het gebied van technologie en innovatie. De Rotterdamse haven biedt ontelbare kansen om je te ontwikkelen en te werken aan een slimmere, efficiëntere, betere en duurzamere toekomst. Rotterdam is met recht een Port of Oppportunities!”, aldus Sabine Bruijnincx, directeur van de Stichting Wereldhavendagen. 

OPEN Rotterdam is natuurlijk jaarlijks aanwezig en ook dit jaar zullen wij weer van de partij zijn. Bekijk hieronder een aantal van onze reportages van de Wereldhavendagen 2019!

Jongeren maken kennis met de haven bij MATCH

Van alles te doen op de Wilhelminapier

Pulvissen met Cor Vonk

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat