Theo krijgt lofzang voor zijn werk in Tarwewijk

In Tarwewijk staat hij ook wel bekend als dé conciërge: Theo de Jong. Wat hij allemaal doet voor de inwoners van de wijk in Charlois is eigenlijk teveel om op te noemen, maar dat hij onmisbaar is, dat is voor velen meer dan duidelijk. Het is dan ook niet gek dat er bij ‘Lof voor Rotterdammers’ een speciaal lied over Theo gezongen is.

De 73-jarige Theo is in Tarwewijk een bekende verschijning die niet terugdeinst om anderen uit de wijk te helpen. Zo doet hij onder meer boodschappen voor de buren, brengt hij maaltijden rond en helpt hij met het schoonhouden van de straten. “Je krijgt er een bepaalde waardering voor, het is leuk om te doen”, vertelt Theo wanneer hem wordt gevraagd wat hem beweegt om zoveel voor een ander te doen. Buurman Elrond kent Theo al langer. “Hij maakt altijd met iedereen een praatje pot, dus dat is wel geinig. “Omdat hij iedereen kent, komen ze allemaal met verhalen naar hem toe, die verhalen krijg je weer terug dus eigenlijk is hij een soort postpunt”.

Theo de Jong stond deze maand niet alleen in het middelpunt van de belangstelling in zijn eigen wijk maar ook in Theater Walhalla. Tijdens ‘Lof voor Rotterdammers’ werd er een nummer vertolkt dat compleet om hem draaide. In eerste instantie zat hij daar niet op te wachten, maar tijdens het optreden deed het hem toch meer dan hij aanvankelijk dacht. Daar waar Tarwewijk Theo kent als iemand die altijd wel wat te zeggen heeft, was het horen van het nummerl één van de zeldzame momenten dat Theo ergens stil van werd. Hij pinkte zelf een traantje weg.