Thijs tovert thuis lepeltjes om tot sieraden

Thijs de Kruif studeerde om gymdocent te worden, maar door corona gaan veel van zijn lessen niet door. Dus besloot hij iets heel anders te doen en nu tovert hij zilveren lepeltjes om tot sieraden. Thijs maakt vooral ringen van de lepels. Zijn ambacht blijft door posts op Instagram niet ongezien.

“Ik heb intussen zo’n tien tot twintig mensen per week die om een ring vragen. Dus daar heb ik mijn handen best vol aan”, begint Thijs, die zich op Instagram ‘De Lepelaer’ noemt.

Zijn studie heeft hij inmiddels op pauze gezet. “Het was niet te doen. Soms moest ik video’s van bewegingen sturen naar docenten, maar ik kan me helemaal niet concentreren voor zo’n laptop. Daarnaast gingen veel lessen niet door vanwege corona. Dat was wel een beetje deprimerend”, kijkt hij daarop terug.

Instagram
Hij was altijd al graag in de weer met zijn handen. Zo heeft hij de afgelopen zomer ook zijn hele tuin aangepakt. Daar kwam hij op het idee om de ringen te gaan maken. Yonna vond Thijs op Instagram en had er wel oren naar. “Ik kwam hem tegen en ik vond het gelijk leuk.“

Yonna wilde een mooi aandenken aan haar overleden oma, maar wilde vooral iets wat haar oma veel heeft gebruikt. “En toen kwam ik uit op haar lepeltjes”, zegt ze. Die vertrouwde ze toe aan Thijs, die er binnen een kleine vijftien minuten een ring van maakt.

Intussen hoopt Thijs dat hij door kan groeien. “Straks als corona voorbij is, lijkt het mij leuk om op vintagemarkten te staan. Dan kan ik daar ter plekke voor mensen mooie ringen maken en zo waardevolle herinneringen creëren”, besluit hij.