Thuis op de sofa bij componisten tijdens Red Sofa City

Altijd al een huiskamer concert willen bijwonen van een Rotterdamse componist? Het kán tijden Red Sofa City. Middels een fietstocht kom je bij de verschillende musici thuis. Je krijgt letterlijk een kijkje in de keuken van Rotterdamse componisten.

Programma directeur, Neil Wallace, van oorsprong afkomstig uit Glasgow vertelt ons over de achtergrond van dit festival. Het festival werd in het leven geroepen om de moderne en hedendaagse klassieke muziek toegankelijker te maken. Tijdens het hieraan gekoppelde festival laten verschillende componisten, die hun sporen reeds ruim verdiend hebben, zich inspireren door bekende werken en creeren op basis hiervan nieuwe stukken.

In die nieuwe stukken staat het ‘op je gemak voelen’ dan ook, centraal. Dit is tevens ook waar de woorden Red Sofa in de naam van het festival symbool voor staan. Het festival biedt ook een groots concert in de Doelen, waarin naar voren komt hoe zeer de musici zich thuis voelen in deze stad.

Voor de aftrap van het festival gaan we langs bij Neil, wonen we een repetitie bij van een orkest in een kerk aan de Bergsingel en luisteren we in de woonkamer van Elmer Schönberger naar een stuk dat hij componeerde voor het festival.