Thuis op Straat viert 25-jarig bestaan met pleinfeesten in Rotterdamse Wijken

Thuis op Straat viert 25-jarig bestaan met feesten in Rotterdamse Wijken

Thuis op Straat (TOS) bestaat 26 juni 25 jaar. Dit vieren zij door in zes Rotterdamse wijken, op drie data, een pleinfeest te organiseren. Dit weekend was het eerste pleinfeest in het Zuiderpark.

Thuis op Straat organiseert activiteiten voor de jeugd in samenwerking met bewoners en organisaties uit de wijk. OPEN Rotterdam volgt Roberto Lima, medewerker van TOS-Charlois. Hij begeleidt kinderen tijdens een mega springkussenfestival. “Vandaag brengen we alle kinderen samen zodat ze leren elkaar te waarderen en respecteren.”

Roberto is gestart als jongere met een bijbaantje bij TOS. Hij is er even tussenuit geweest omdat er geen plek voor hem was, maar is ondertussen al 3 jaar in vaste dienst bij TOS. “Toen er weer plek beschikbaar was ben ik teruggevlogen. Dit is het werk wat ik altijd had willen doen. Omdat ik merk dat ik iets beteken voor de omgeving.”

Ook Peter Steenbergen, directeur van TOS, is trots op wat de organisatie in de laatste jaren heeft bereikt: “We hebben het verdient, na 25 jaar een klein feestje in Rotterdam. Hoe mooi is het dat we 25 jaar geleden jonge mensen allerlei activiteiten hebben aangeboden en een deel van hen werkt nu bij ons. Ik ben trots, ik kom eigenlijk niet uit mijn woorden.”