Tien Rotterdamse festivals bundelen de krachten voor First Steps Festival

Heb jij ook alle festivals zo gemist deze zomer? Tijdens First Steps konden cultuurliefhebbers tien festivals op één dag zien. Door de hele stad waren optredens, van onder andere de Operadagen en Circusstad.

Op het Schouwburgplein, Grotekerkplein, in de Doelen, de Laurenskerk, het dak van de Bijenkorf, de Lijnbaanflat, het Holbeinhuis, Westewagenstraat en de Heuvel waren voorstellingen te zien. Van circus tot poëzie, alles komt voorbij. Vaak ook op bijzondere plekken.

Zoals de jongleer voorstelling Square Two die te zien was op het dak van de Bijenkorf. Maakster Maartje Bonarius noemt de voorstelling ‘levende jongleer sculpturen’. Door de corona maatregelen mochten er niet te veel mensen aanwezig zijn op het dak. De bezoekers hoorden de muziek van de voorstelling via een koptelefoon en kregen ook via de koptelefoon omstebeurt te horen wanneer ze zich mochten verplaatsen. Zo werd voorkomen dat ze te dicht op elkaar naar binnen en buiten liepen.

Voor het First Steps festival hebben tien Rotterdamse festivals de handen in één geslagen: Circusstad Festival, Rotterdam Unlimited, Operadagen Rotterdam, Motel Mozaique, North Sea Round Town, 750 jaar Dam in de Rotte, Poetry International, Pride Rotterdam, Gergiev Festival en Rotterdamse Dakendagen lieten allemaal een klein stukje van evenement zien. Hans Blik, Zakelijk Directeur van Operadagen Rotterdam is blij dat ze weer wat mogen organiseren: Alle voorjaars festivals die geannuleerd zijn, zetten de eerste stappen weer naar buiten. We mogen weer buitenspelen!”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter