Tienermoeders uit Schiebroek ontdekken kwaliteiten

Geloof in eigen kunnen is een project voor tienermoeders in de wijk Schiebroek om weer vertrouwen in zichzelf te krijgen. Journaliste Petra Spreij en psycholoog Gerdien van der Stoel hebben een traject ontwikkeld waarin deze kwetsbare groep inzicht krijgen in hun kwaliteiten en talenten.

Deel van deze 12-weekse training is een video biografie die van de deelnemers gemaakt wordt. ‘We maken een document waarbij we de meiden positief in beeld willen brengen’ aldus Petra. ‘Aan het einde van de training krijgen ze een mooi document waarbij ze hun ontwikkeling terug kunnen zien.’

Deelneemster Eraida zegt dat ze op een positieve manier is veranderd door de training. ‘Op een gegeven moment durfde ik net voor mezelf op te komen en dan gaan mensen over je heen lopen. Door dit project durf ik weer voor mezelf op te komen.’ De toekomst ziet ze weer rooskleurig tegemoet. ‘Volgend jaar ga ik weer beginnen met school, mijn zoontje gaat naar de opvang en dat ik die opleiding wil ik afmaken.’