Tienjarige Leen maakt konijnenfilms voor lokale dierenwinkel 

Leen Houdijk is tien jaar en zorgt met veel liefde voor zijn twee konijnen Bram en Vlam. Bram is het mannetje en Vlam het vrouwtje. Elke keer als zij een nestje hebben, filmt Leen hoe hij de baby’s verzorgt tot ze oud genoeg zijn voor de lokale dierenwinkel. Zijn filmpje draait tot die tijd op een scherm bij de kassa.

“Ik ben begonnen met filmpjes maken, omdat ik wilde laten zien hoe ik de konijnen thuis in een proces verzorgde”, zegt Leen tijdens het filmen. “Het is ook heel leuk dat de filmpjes in de dierenwinkel draaien, want mensen zien dat je daar werk in hebt gestoken en hoe de babykonijntjes worden verzorgd.”

Nina Mende, de moeder van Leen, is ook trots op haar zoon. “Ik ben heel blij dat hij zo goed voor de babykonijnen zorgt, want dat is best veel werk, maar hij doet dat heel consequent.”

Normaal gesproken zitten de konijnen buiten, maar zo nu en dan haalt Leen ze naar binnen om een filmpje met ze te maken. Monteren, filmen, Leen doet het allemaal zelf. De video’s die tussen de zeven en tien minuten duren, zijn te zien in de dierenwinkel waar Bram en Vlam vandaan komen.
Perry Burg, eigenaar van de dierenwinkel, is blij met Leens hobby. “Het is geweldig dat iemand die konijntjes fokt het vanaf de geboorte tot aan het afgeven helemaal laat zien, we merken dat klanten met veel interesse naar de filmpjes staan te kijken.”

Leen kijkt met trots naar zijn creatie als deze op het scherm verschijnt. Of hij dit nog lang blijft doen weet hij nog niet. “Ik ben nu tien jaar en ik weet niet wat de toekomst nog brengt. Er zijn heel veel dingen die ik nog kan en wil doen!”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat