Tijger wappert aan de Boompjes

Over ruim een week begint voor filmfreaks weer de leukste twee weken van het jaar: het Internationaal Filmfestival Rotterdam. Voor Bero Beyer is het zijn eerste in de hoedanigheid van artistiek directeur.
Je ziet ze al door de hele stad wapperen: het logo van het IFFR met de tijger als karakteristiek symbool. Directeur Beyer mocht de laatste vlag hijsen aan de vlaggenparade op de Boompjes. ‘Een filmfestival maken komt ook doordat Rotterdam film in zijn hart heeft gesloten’, zegt hij gepassioneerd in zijn speech op de ijskoude Boompjes.

Eerder op de middag in het warme kantoor aan het Schouwburgplein laat hij trots de programmering zien. Het is een kolossale tabel die een muur van twee bij drie meter bestrijkt. ‘Dit is waar de magie is geconcretiseerd, het was een hele puzzel’. Daarna wijst hij trots naar een deel van het kantoor waar mensen druk aan het werk zijn. ‘Deze mensen zijn daar heel druk mee geweest, maar het mooie aan een puzzel is dat hij op een gegeven moment compleet is en een mooi plaatje wordt.’