Series van OPEN Rotterdam/
Tikkie betaald…?

“Ik sta in de supermarkt, maar heb geen geld meer. Kan jij dit Tikkie betalen?” Wat doe je als een vriend in nood om geld vraagt? WhatsApp-fraude is een ernstig probleem dat steeds groter wordt. Veel mensen zijn slachtoffer geworden van oplichters die proberen WhatsApp-gebruikers te misleiden en geld af te pakken. De schade die deze fraudeurs aanrichten kan immens zijn, zowel financieel als emotioneel. In “Tikkie betaald…?” vertellen drie Rotterdammers hun verhaal om meer mensen bewust te maken van WhatsApp-fraude. Hoe zijn zij in de val van de oplichter gelopen, wat doet gemeente Rotterdam tegen internetfraude en wat kan je zelf tegen dit soort criminele praktijken doen?

Zo word je slachtoffer van WhatsApp-fraude

In de eerste aflevering van “Tikkie betaald…?” vertellen drie Rotterdammers hun verhaal. Ze zijn alle drie op een andere manier slachtoffer van dezelfde WhatsApp-fraudezaak. Hoe is het zo ver gekomen en wat is de financiële en emotionele schade die de fraudeur hebben aangericht?

Dat geld krijg je niet meer terug

In aflevering 2 van “Tikkie betaald…?” vervolgen de Rotterdamse Davidson, Marianne en Laurens hun verhaal. Ze voelen zich dom en schuldig, maar waarom? Daarnaast vertellen slachtofferhulp en verschillende bankmedewerkers wat hun partij doet om gedupeerden te ondersteunen.

Voorlichting als wapen tegen Whats-App-fraude

In deze laatste aflevering van “Tikkie betaald…?” vertellen Marianne, Davidson en Laurens hoe zij zelf op zoek zijn gegaan naar de oplichter en wat de politie heeft gedaan met deze informatie. Daarnaast zijn er allerlei initiatieven in Rotterdam om internetfraude te voorkomen. We gaan langs bij Majid die een les aan de Vmbo-leerlingen van het Veenoord geeft om hen meer alert te maken op de gevaren van de digitale wereld.

Zo word je slachtoffer van WhatsApp-fraude…

Dat geld krijg je niet meer terug…

Voorlichting als wapen tegen Whats-App-fraude…