Tim de Haan nieuwe voorzitter van D66

D66, lokale politieke partij in Rotterdam, heeft een nieuwe voorzitter. Tim de Haan zwaait vanaf nu de scepter en is met 59 van de 60 stemmen gekozen. De Haan omschrijft zijn functie als ‘leuk’. “Ik heb er zin in.”

De nieuwe voorzitter vindt deze gebeurtenis ‘leuk’ en ‘boeiend’, omdat het een ‘enorm grote vereniging is’ van 1.300 leden. “Een groot deel zet zich op verschillende manieren in voor deze stad.” De Haan vindt het ‘leuk’ om het met bestuur leiding aan deze vereniging te geven.

Tijdens de ledenvergadering kon er gestemd worden op de nieuwe voorzitter. De Haan had wel verwacht dat hij dit zou worden. In de periode voorafgaand konden mensen zich kandidaat stellen voor deze functie. De vicevoorzitter van gebiedscommissie Delfshaven bleek de enige kandidaat te zijn.

Tijdens de vergadering op 30 januari waren er zestig mensen aanwezig, waarvan 59 op De Haan hebben gestemd als nieuwe voorzitter. “Uit mijn hoofd was er één stem niet geldig.”

Op woensdag 21 maart 2018 staan de gemeenteraadsverkiezingen weer voor de deur: “Dat wordt spannend. Alle ogen zijn gericht op Rotterdam. Het gaat ergens over.”

In de periode na de verkiezingen blijft De Haan voorzitter, en werkt dan samen met de nieuwe fractie in de gemeenteraad en in gebiedscommissies. De voorzitter vindt het belangrijk om zijn ‘blik op de stad te houden’, ‘verbinding te leggen’ en het ‘gesprek aan te gaan.’ Ook wil hij zorgen voor de zichtbaarheid in de stad op de plekken waar ‘het’ speelt. “Juist in een stad waar het af en toe spannend is.”

De Haan doelt hierop op polarisatie en de behoefte aan contact dat hieruit voortvloeit. “Vanuit de politiek moeten we tegenstellingen niet aanwakkeren, maar juist overeenkomsten zoeken.”

Zijn focus ligt op het voorzitterschap, maar De Haan hoopt dat de politiek en Rotterdam ‘elkaar beter kunnen vinden’. “Vinden wat ons bindt.”

De familie De Haan bestaat naast de man des huizes, uit zijn vrouw en hun twee dochters van 10 en 8 jaar. “Thuis vinden ze mijn nieuwe functie leuk.” Wel wordt er elke zondag gekeken naar de agenda voor de komende week om ‘balans’ te vinden.

De jongste De Haan telgen begrijpen de functie van hun vader en ‘hebben er een beeld van’. “De afgelopen periode was ik vicevoorzitter van gebiedscommissie Delfshaven. Toen gingen mijn dochters soms mee.” De meisjes gaven aan het ‘interessant’ te vinden.

Of de nieuwe generatie politici hierbij vertegenwoordigd is, weet De Haan niet. “Geen idee of ze later ook zo’n functie uitoefenen, maar ze merken dat het leuk is om zo betrokken te zijn en te zien dat Rotterdam een diverse stad is waar ongelofelijk veel gebeurt vanuit de stad en de bewoners op verschillende manieren.”

Fotocredits: Sebastiaan ter Burg CC-BY-SA

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat