Timmerhuis bereikt hoogste punt

Het Timmerhuis heeft het hoogste punt bereikt. Om deze mijlpaal te vieren was er afgelopen zaterdag 27 september een open dag op de bouwplaats in het bijzijn van wethouder voor stedelijke ontwikkeling en integratie Ronald Schneider.

De ontwikkeling en bouw van het Timmerhuis is een samenwerking van de gemeente Rotterdam, architectenbureau OMA van Rem Koolhaas en bouwer Heijmans. Het Timmerhuis ligt in het hart van Rotterdam achter het Stadhuis, tussen de Meent, Rodezand, Raamplein en Haagseveer. Het totale project omvat de ontwikkeling van een nieuwbouwdeel en de renovatie van het monumentale Stadstimmerhuis. Timmerhuis is één van de eerste naoorlogse gebouwen en heeft daarom een belangrijke plek in de geschiedenis van de stad. Vanuit het oude gebouw is de wederopbouw geleid en krijgt het gebouw een nieuwe toekomst.

In het najaar van 2015 gaat het Timmerhuis open. Het Timmerhuis biedt 84 appartementen, kantoren van de gemeente Rotterdam, winkels, horeca en een ondergrondse parkeergarage aan. Verder komt dwars door het gebouw een publieke passage als verbinding tussen de Coolsingel en het Laurenskwartier. Inmiddels is ook bekend geworden dat in de voormalige portierswoning op de hoek van de Meent-Haagseveer een minihotel met drie slaapkamers komt. De hotelier is de eigenaar van café van Zanten aan de Meent.