Together Sweater tovert voetbalsjaals om tot wintertruien; opbrengst naar Leger des Heils

Van oude voetbalsjaals die liggen te verstoffen naar nieuwe wintertruien met historie. De Rotterdammers van stichting You’ll Never Walk Alone delen met het project Together Sweater hun warmte met de stad, waarbij de opbrengst naar Leger des Heils gaat. 

Together Sweater is een concept dat al sinds eind 2019 bestaat, maar door de coronapandemie stil kwam te liggen. Maar initiatiefnemer Sander van Muijen geeft niet op. Door een toestroom aan voetbalsjaaldonaties kan hij zijn idee, het recyclen van voetbalsjaals tot wintertruien, voortzetten. Een win-win, waarbij oud materiaal nieuw nut krijgt, de naaisters van stichting Wijkatelier op Zuid een centje kunnen bijverdienen, en Leger des Heils een financiële opsteker krijgt. “Elke trui is uniek en gemaakt uit supporterssjaals”, vertelt Sander. “Sjaals die wat meemaakten. Truien met een ziel.”

Warme stad
De eerste truien zijn al uitverkocht. Sander: “Ons doel is om samen Rotterdammers niet in de kou te laten staan. Daarnaast verdienen de talentvolle makers wat bij. Zo maken we met elke verkochte trui onze stad een beetje warmer.”