Toneelstuk broerders Asporaat in première

Welke misvattingen bestaan er op Curaçao over Nederland? Daar gaat het nieuwe theaterstuk Makamba Petru van de broers Kenneth en Jandino Asporaat over. Dit weekend ging het stuk in première .
‘Makamba Petru’, letterlijk vertaald zwarte Nederlander, gaat over het beeld dat op Curaçao bestaat over het ‘oh zo mooie Nederland’. Op het eiland is Nederland het beloofde land waar luxe auto’s, villa’s en gouden bergen binnen handbereik liggen. Het toneelstuk draait het om een groep in Nederland wonende vrienden waarvoor het leven helemaal niet zo rooskleurig uitpakt. Durven ze open kaart te spelen tijdens hun vakantie naar hun thuisland?

Jandino Asporaat: ‘Mensen die naar Nederland komen, denken dat het hier een paradijs is, maar dat is niet zo. Het is niet alsof je een uitkering hebt van een miljoen.’ Junelisa Asporaat, het zusje van Jandino en speelster in het stuk voegt daaraan toe: ‘Antilianen die naar Nederland komen raken in een soort van sleur met schulden en dergelijke. Vandaar dat wij dit toneelstuk hebben gemaakt, om mensen te waarschuwen.’