Toproeister Marieke Keijser krijgt eigen steiger

Toproeister Marieke Keijser heeft een eigen steiger aan de Rotte. De Koninklijke Roei- en Zeilvereniging ‘De Maas’ waar Keijser traint, heeft hun steiger naar haar vernoemd. Op de steiger is nu een gouden plakaat met ‘Marieke Keijser steiger’ erop bevestigd.

Met deze vernoeming verraste de vereniging Marieke, die op dat moment bezig was voor opnames voor het televisieprogramma ‘Onbekende Bekende Rotterdammers‘ dat bij OPEN Rotterdam wordt uitgezonden. Hierin volgt Quintis Ristie een Rotterdammer die de stad internationaal op de kaart zet en hiermee internationale bekendheid heeft verworven. Hij gaat met de gast naar een plek waar het voor diegene allemaal begonnen is. Voor Keijser is dit KR + ZV De Maas, waar zij is begonnen met roeien.

KR ZV De Maas bestaat in februari precies 165 jaar. Het is hiermee de oudste roei- en zeilvereniging van Rotterdam. Keijser is hier begonnen met roeien en was hier lid toen zij in 2015 het EK en het WK roeien won. Keijser traint nu voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro dit jaar.