Tournee van Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest naar Turkije zeer succesvol

Een groot succes. Zo noemt het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest (RJSO) het bezoek aan de Turkse stad, Izmir. Op uitnodiging van het Turkse Olten Filarmoni Orkestrasi betraden zestig Rotterdamse jongeren het podium in het havenstadje.
De twee orkesten speelden in de herfstvakantie de sterren van de hemel tijdens drie optredens. Zowel op persoonlijk en muzikaal vlak was er een goede samenwerking. Het RJSO speelde dan ook het repertoire van het Turkse Olten Jeugdorkest, en vice versa.

Beide partijen verwachten in de toekomst meer samen te werken, ter bevordering van het opleiden van jonge muzikale talenten.

De afgelopen jaren maakte het RJSO een aantal flinke ontwikkelingen door. In 2018 won het orkest de eerste prijs van het concours voor Nederlandse Jeugdsymfonieorkesten. Ze maakten indruk met een aantal uitvoeringen van Sjostakovitsj waarna ze op tournee gingen naar Berlijn.

Het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest bestaat uit drie jeugdorkesten en een studentenorkest. Jaarlijks geven zij concerten zoals bijv. het Moederdagconcert in ‘de Doelen’, een Voorjaars- , Zomer-, en Kerstconcert.

Foto: RJSO. Orkestleden van Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest tijdens eerder concert.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat