Toveren met stof in het Quiltcafe

Terwijl in deze periode veel Rotterdammers in de lappenmand liggen, gaan wij op bezoek bij een aantal dames die hele andere dingen met lappen doen.

In het QuiltCafe in Charlois maken zij namelijk de mooiste creaties, die op een hele bijzondere plek terecht komen; het Sophia Kinderziekenhuis. 

In het ziekenhuis brengen de kleurige dekentjes naast warmte vaak een glimlach op het gezicht van zowel ouders als patientjes. Vooral bij prematuren spelen de dekentjes, die ouders mee naar huis kunnen nemen, een grote rol. Door het dekentje thuis te wassen en te gebruiken bij het ‘buidelen’ (oftewel vasthouden) van de baby in het ziekenhuis, raakt het kindje gewend aan de geur van thuis en de geur van de ouders. Dit stimuleert de hechting tussen ouder en kind gedurende de opnameduur.

De dames van het Quiltcafe vinden het prachtig. ´Je kunt iets doen voor een ander en dat is toch geweldig´ zegt één van de dames.´ Naast hun gedeelde passie voor het quilten ontstaan er hechte vriendschappen tussen de dames. Het enthousiasme van de dames is besmettelijk. ´Het is net toveren met stof!´