Tovertunnel in Delfshaven krijgt opfrisbeurt na twintig jaar

Op zondag 12 augustus vindt de heropening van de Tovertunnel plaats. De kleurrijke tunnel in de Voorhaven van Delfshaven heeft de afgelopen weken een opfrisbeurt gekregen van kunstenares Willij van der Linden, de maakster van de tunnel.
Twintig jaar geleden maakte kunstenares Willij van der Linden de tunnel voor haar eigen kinderen. Haar kinderen huilden als zij door de doorgang heen moesten. Het was er erg donker en er lagen regelmatig zwervers in de tunnel. Zij besloot er een kleurrijke tovertunnel van te maken met neonlichten. Zo kon angst plaats maken voor vreugde. Sindsdien is de tunnel een begrip in Delfshaven.

De kunstenares heeft de Tovertunnel de afgelopen weken opnieuw beschilderd, met hulp van haar zoon. Een aantal muurschilderingen in de tunnel zijn hetzelfde gebleven, maar er zijn vele veranderingen aangebracht. De Tovertunnel ziet er weer als nieuw uit.

Neem vanaf zondag een kijkje in de nieuwe Tovertunnel! De opening van de tunnel vindt plaats op zondagmiddag van 15.00 tot 18.00. Ook is het eetfeest Ketels aan de Kade dit weekend gestart. Dubbel feest in Delfshaven!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter