Trammend de stad door met lijn 10

Rotterdam is met zestig antieke trams op in totaal 300 km spoor, een unicum in Europa. Op lijn tien, één van die antieke trams, werken de conducteur Arie en bestuurder Nan. Beide heren zetten zich met veel plezier in als vrijwilliger van deze historische tramlijn.
Lijn 10 legt een route af vol Rotterdamse bezienswaardigheden en is immens populair in de zomer. Naast dat je als passagier een heerlijke zomerdag kunt doorbrengen in de tram, kun je er bijvoorbeeld ook in trouwen. Nan en Arie maken van elke rit een heus feest. Arie vertelt de mooiste en meest onbekende Rotterdamse verhalen en Nan zorgt ervoor dat de tram zich veilig en wel door onze drukke stad kan begeven.

Net als tientallen andere collega’s zetten zij zich vrijwillig in voor stichting RoMeO. Een vrijwilligersorganisatie die zorg draagt voor het historisch openbaar vervoer van Rotterdam. Sinds de RET in 1997 het initiatief nam om de stichting op te richten, heeft menig medewerker er na pensionering een zinvolle vrijetijdsbesteding gevonden. Naast het oud RET personeel zijn er veel enthousiastelingen die ondanks een totaal andere achtergrond graag als vrijwilliger bij RoMeO aan de slag gaan. Met veel plezier beginnen zij aan de opleiding tot conducteur, bestuurder of monteur. Rijdt een rondje met ons mee!

 

//