Tramrails in verschillende delen van de stad worden vervangen, extra reistijd als gevolg

Door verschillende omvangrijke werkzaamheden van de RET, rijdt een aantal trams een andere of ingekorte route. Tram 4 rijdt vanaf 28 augustus niet verder dan Rotterdam Centraal, dan begint de RET met het vervangen van de tramrails van de Nieuwe Binnenweg. Deze werkzaamheden duren op zijn minst tot 12 november, dit tot groot ongenoegen van de verschillende ondernemers op de langste winkelstraat van Nederland. 

Het begin van de Nieuwe Binnenweg, vanaf de Mauritsweg en de Westersingel, is aan beide kanten afgesloten waardoor auto’s verzocht worden te keren, dit wordt aangegeven door keerlus borden. Ook staan er verkeersregelaars bij de afzetting, om fietsers en automobilisten de weg te wijzen. Fietsers kunnen nog wel passeren via het voetpad, maar dan wel met de fiets aan de hand. Ondernemers van de Nieuwe Binnenweg probeerden de afzetting tegen te houden, maar zonder resultaat. 

Meer wijzigingen
Ook op zuid gebeurt er van alles met de tramrails, waardoor tramlijn 20 helemaal niet rijdt en tram 2 volgens een ingekorte route in beide richtingen tussen P+R Beverwaard – Charlois. Naar verwachting rijdt alles weer zoals het hoort vanaf begin oktober. Reizigers die regelmatig gebruikmaken van tram 125 moeten vanaf 21 augustus ook rekening houden met een langere reistijd. Op dit lange traject worden ook de tramrails vervangen, dat betekent dat de haltes vanaf de Schiekade tot aan het Willemsplein zijn vervallen, dat geldt dus ook voor de halte aan de voorzijde van Rotterdam Centraal, uiteraard kun je wel blijven opstappen bij het station, maar dan aan de achterkant. 

Deze afbeeldingen zijn van het RET.