Series van OPEN Rotterdam/
Tussen de Zinnen in

In de poëtische filmreeks ‘Tussen De Zinnen In’ worden de stadsgedichten van Dean Bowen en Vienne Haagoort verfilmd door Rotterdams filmcollectief Rauwkost Collective.

Rotterdam, verlaat ons niet

In ‘Rotterdam, verlaat ons niet’ gaan Rotterdamse stadsdichters Dean Bowen en Vienne Haagoort het fictieve gesprek aan met hun stad, om te praten over hun stukgelopen relatie en op welke manier deze nog kan worden geheeld.

Belichaam de aarde

Met deze short-film staan we stil bij het ontstaan van de dam in de Rotte, en dus Rotterdam, 750 jaar geleden.

Aan allen die zich hier bevinden

In ‘aan allen die zich hier bevinden’ schetst Rotterdams stadsdichter Dean Bowen een wrang beeld van hoe wij, als Nederland, omgaan met onze geschiedenis en de zondes uit het verleden blind gladstrijken.

Exodus

In Dean Bowen’s eerste stadsgedicht van dit jaar, genaamd Exodus, reageert hij op het woonbeleid dat wordt gevoerd in Rotterdam. Het nieuwe stadsgedicht Exodus is verfilmd en ging in premiere tijdens de RTM-dag van het IFFR.

14.05 altijd een soort vooruit

Vergezeld door de stem van Rotterdams stadsdichter Dean Bowen en zijn herdenkingsgedicht “altijd een soort vooruit” wordt de kijker uitgedaagd om het bombardement van 14 mei 1940 te herleven in de context van het nu.

Rotterdam, verlaat ons niet…

Belichaam de aarde…

Aan allen die zich hier bevinden…

Exodus …

14.05 altijd een soort vooruit…