Twee beachvolleybalvelden voor Delfshaven

Sportcentrum West in Delfshaven heeft er twee beachvolleybalvelden bij. Vandaag opende wethouder Adriaan Visser (financiën, binnenstad, cultuur en sport) de velden.
Speciaal tijdens de Nationale Sport Week gaf de wethouder daarmee het startsein voor nog meer side-events in opmars naar het WK Beachvolleybal van deze zomer. Volleybalvereniging Hou Stand uit Delfshaven had al één klein beachvolleybalveld naast de twee tennisbanen van Sportcentrum West. De tennisbanen werden echter minimaal gebruikt. Door nauwe samenwerking tussen Beach Club Rotterdam en Hou Stand hebben deze banen plaatsgemaakt voor beachvolleybalvelden.

Het WK Beachvolleybal is al langer voelbaar in Rotterdam. Zo ontvingen 13.000 kinderen op diverse scholen de clinic ‘smashball’. Het WK is de grote drijfveer voor activiteiten om jong en oud extra in beweging te krijgen. Naast clinics en toernooien op scholen, worden de Rotterdammers met een studententoernooi, bedrijventoernooi, vijf beachweken en een evenement midden in de stad geënthousiasmeerd voor het evenement en de sport.