Tyas eert overleden vriend met bijzonder rap nummer

Carlo Broeders zette zich al jaren in voor de jongeren in Overschie. Hij was een graag geziene gast tijdens de jongerenavonden. Groot was ook de verslagenheid toen Carlo 15 oktober plotseling overleed.

De 15-jarige Tyas Adelerhof is één van de jongeren die Carlo ontzettend zal missen. “Hij was er altijd bij de avonden in bieb. Hij zorgde daar voor de muziek als hij er niet was, was de avond een stuk minder gezellig.” Niet alleen was Carlo degene die alles regelde op deze avonden, hij was er ook echt voor ‘zijn’ jongeren. Tyas is al een tijdje bezig met het schrijven van teksten en besloot Carlo op gepaste wijze te eren, met een Nederlandstalige rap.

“Dit is het enige dat ik kon doen. Voor mensen die Carlo kenden, is de tekst heel erg herkenbaar. De ouders en broer van Carlo vonden het erg mooi.” Het nummer verscheen 7 november online, de dag dat Carlo jarig zou zijn. “Ik hoop dat mensen na het horen van het nummer weten dat hij een goed mens was. Je kon altijd bij hem terecht. Het wordt echt moeilijk om hem op te volgen”, zegt Tyas. Mocht iemand het toch aandurven om net zo actief bezig te zijn, in Overschie en een plekje te veroveren in de harten van de jongeren in deze wijk, dan moet je in ieder geval vriendelijk, vrolijk en behulpzaam zijn. “En je moet veel weten van gamen! Daar wist hij alles van.”

Dit is het nummer, CB, dat Tyas maakte voor Carlo.

Tyas doet regelmatig mee aan schrijfkampen, eerder maakte OPEN Rotterdam deze reportage over het schrijfkamp in Overschie.