Uitdragerij Schell is eerste hulp bij kelder opruimen

Iedereen heeft vast wel zo’n kamertje in huis: helemaal volgepropt met spullen die je al jaren niet meer gebruikt hebt. Als je er vanaf wil kun je verschillende dingen doen. Of je gooit het bij het grofvuil, je verkoopt het zelf op internet of je belt de mensen van Uitdragerij Schell.

Aan de kruising tussen de Bergweg met de Zwart Janstraat in het Oude Noorden heeft de familie een winkel. De spullen die ze in antiek-, kringloop-, en tweedehandswinkel aanbieden is niet groot ingekocht bij een groothandel of leverancier. Eigenaar Gabriël Schell gaat elke ochtend in zijn kleine vrachtwagentje langs bij fallite bedrijven, winkels die moeten sluiten of particulieren die hun kelder leeg willen hebben. 

Een van die mensen is Yvonne Kersten (check heel even naam in video, ik kan het vanuit hier niet checken). Ze heeft aangeboden om voor een zieke vriend uit Crooswijk ruimte te maken in de kelder. Niet alleen voor medische hulpmiddelen, maar ook omdat de woningbouwcorporatie het plafond wil vervangen. Nadat de familie Schell op onderzoek is uitgegaan krijgt Yvonne €200.- voor haar oude spulletjes en een leeg geruimde kelder. Want Gabriël en zoon laden alles meteen in de vrachtwagen om het weer aan te kunnen bieden in hun winkel.