Uitreiking Beste Rotterdamse Festival Allertijden LIVE via OPEN Rotterdam

Wat wordt het Beste Rotterdamse Festival Allertijden? Op zondag 16 september weten we het. Dan wordt de award voor ‘Beste Rotterdamse Festival Allertijden’ uitgereikt aan een Rotterdamse festival met de meeste publieksstemmen. De titel wordt eenmalig uitgereikt in het kader van het 25-jarig jubileum van Rotterdam Festivals. De uitreiking op het ss Rotterdam is live te volgen via de kanalen van OPEN Rotterdam.

Stemmen voor jouw festival
In de afgelopen decennia hebben er duizenden festivals plaatsgevonden in de Maasstad. Van kleinschalige festivals in de stadsparken, tot grote publieksevenementen in de binnenstad en (inter)nationaal in het oog springende manifestaties. Rotterdammers kunnen uit een lijst van bijna 200 festivals stemmen op hun favoriete festival. Stemmen kan via www.hetbestefestival.nl, of in de stemhokjes in De Markthal en op de festivals De Nacht van de Kaap (8 september) en Wereldhavendagen (7, 8 en 9 september).

Uitreiking
De award wordt uitgereikt door cultuurwethouder Saïd Kasmi. Ook wordt het winnende festival door Museum Rotterdam benoemd tot Echt Rotterdams Erfgoed. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de opening van het culturele seizoen, in bijzijn van festivalorganisatoren en (culturele) partners uit de stad. Diezelfde middag/avond worden ook de Doro Siepel Prijs en de Cultuurpenning uitgereikt. 

De prijsuitreiking is vanaf 16.00/16.30 uur LIVE te volgen via openrotterdam.nl/hetbestefestival en facebook.