Uitreiking van de Laurenspenning

Jeroen Everaert, directeur van kunstproducent Mothership in Rotterdam, mag vanavond de Laurenspenning in ontvangst nemen. De uitreiking vindt om 17:30 plaatst in de Laurenskerk. De Laurenspenning wordt sinds 1959 uitgereikt aan personen of instanties als blijk van waardering voor hun inzet voor het culturele en maatschappelijke leven in Rotterdam.

De Laurenspenning wordt sinds 1959 uitgereikt aan personen of instanties als blijk van waardering voor hun inzet voor het culturele en maatschappelijke leven in Rotterdam. De personen of instanties, die de penning mogen ontvangen worden de laureaat genoemd. Het is van belang dat de laureaat ook andere Rotterdammers betrekt in zijn werk. De Laurenspenning is vernoemd naar Laurentius, de patroonheilige van Rotterdam. Laureaat Jeroen Everaert ontvangt de Laurenspenning voor zijn enthousiasme, zijn zakelijk inzicht en voor zijn creativiteit waarmee hij kunstenaars en opdrachtgevers met elkaar verbindt. Mede door zijn inzet zijn er al honderden grote en kleine kunstprojecten mogelijk gemaakt, zoals de wandschildering in de Markthal of de dichtregel van Jules Deelder aan de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg. Met zijn medewerkers geeft Jeroen Everaert een belangrijke impuls aan de financieel-maatschappelijke positie van kunstenaars en de functie van kunst in de publieke ruimte van Rotterdam en ver daar buiten.

Vanavond is er naast de uitreiking een gevarieerd programma samengesteld door het bestuur van Stichting de Laurenspenning en de laureaat. Jeroen Chabot, directeur van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, houdt de feestrede.