Series van OPEN Rotterdam/
Underground Street Boyz

In seizoen 1 van Underground Street Boyz zagen we hoe de drie onhandige rappers het wilden maken in de hiphopwereld en die droom hebben ze nog altijd. Volg de weg naar succes van de arrogante Monnie Stacks, de tree-hugger MidiJoker Willy en de onzekere Rapper Rolf in seizoen 2 elke woensdag vanaf 6 januari 2021 bij OPEN Rotterdam. Underground Street Boyz De rapgroep bestaat uit de misselijkmakend arrogante Monnie Stacks, de tree-hugger MidiJoker Willy, en de onzekere Rapper Rolf. De vreemde combinatie van deze drie uiteenlopende persoonlijkheden maakt dat hun reis naar roem niet altijd even soepel verloopt. Eigenlijk gaat er zelden iets goed. Maar ze blijven gepassioneerd en gedreven, en dankzij hun inzet en motivatie komen ze verder dan verwacht. Underground Street Boyz is een serie gemaakt door mensen met veel liefde voor hip-hop, en steekt de draak met de huidige hip-hop cultuur. De serie biedt een uniek en humoristisch kijkje in het leven van underground rappers. Groei mee met deze personages, en geniet vooral van de muziek.

Aflevering 25 – X

Het is tijd voor de laatste fase van het plan. De groep wordt steeds kleiner, maar nu de rappers hebben bereikt wat ze wilden bereiken kan niks ze nog stoppen om hun reputatie te herstellen (als ze die al hadden) en naar de top te klimmen.

Aflevering 24 – Hamsterplan

Een reeks tegenslagen test het geduld van de rappers. Ondertussen wordt Willy’s verlangen naar het bos steeds groter. Zijn de jongens vindingrijk genoeg om hier nog onderuit te komen?

Aflevering 23 – Blueprints

De rappers hebben een medestander gevonden in hun strijd voor gerechtigheid. Samen doen ze de koppen bij elkaar en laten ze zich door niemand stoppen in hun missie om Dik Bleek terug te pakken.

Aflevering 22 – Dik verraad

De boys ontdekken dat één van hun nummers is gestolen en door een andere artiest is uitgebracht. Ze gaan op onderzoek uit om het mysterie te ontrafelen, maar hoe meer ze te weten komen, hoe meer vijanden ze maken.

Aflevering 21 – John Dough

De rappers zijn ontevreden over het management van Dik Bleek en besluiten eindelijk in actie te komen.

Aflevering 20 – De Fit-check

Het is tijd om te wegen! De jongens moeten naar Gigi voor een fit-check om te controleren of ze hun dieetdoelen hebben bereikt.

Aflevering 19 – Kinderruzie

De workshops gaan niet allemaal even goed, en het lukt Monnie Stacks niet om zijn draai te vinden in het onderwijs, tot frustratie van alle betrokkenen.

Aflevering 18 – De Workshop

Dik Bleek heeft geregeld dat de rappers workshops gaan geven bij een organisatie genaamd ‘De LeerOnderneming’. Hoewel Willy tegen het gebruik van leer is, besluiten ze er het beste van te maken.

Aflevering 17 – Who do you believe in

De sfeer in het huis van Monnie Stacks wordt eng wanneer de stroom uitvalt en ze spookachtige geluiden door de speakers horen. Ze besluiten all the way te gaan en proberen de geest (die ze denken te horen) op te roepen.

Aflevering 16 – Flex FM

Zoals beloofd mogen de rappers (en Quintin) langs bij het programma Flex FM op Radio Rijnmond voor een interview, maar hoe gaat het ego van Monnie Stacks om met de indringende vragen van DJ Fer?

Aflevering 15 – Gymnasium boy

Een psychologiestudent is bezig met zijn afstudeerscriptie waarvoor hij onderzoekt wat het effect van het ego is op het menselijk brein. Monnie Stacks alleen zou al genoeg zijn voor hem om te observeren, maar wanneer ze worden uitgenodigd om bij Dik Bleek langs te gaan kan zijn geluk niet op.

Aflevering 14 – De audities

De rapgroep komt een zangeres tekort, dus komt Monnie Stacks op het idee om audities te houden. Hoe loopt dit af?

Aflevering 13 – De Beef Aflevering

Door enige nalatigheid komen er allerlei geheimen boven water, wat voor veel ruzie zorgt. Komen ze hier nog overheen of wordt de dreigende groepsbreuk een realiteit?

Aflevering 12 – De Zangcoach

Stacks wil zijn talenten uitbreiden en huurt een zangcoach in. De zangcoach blijkt echter niemand minder te zijn dan Peaches: De zangeres die stiekem Blushes heeft vervangen op al haar nummers. Als Stacks hier achter zou komen is er stront aan de knikker!

Aflevering 11 – De Trip

De rappers hebben in Breukelen een zak drugs weten te bemachtigen, maar ze hebben alle drie nog nooit drugs gebruikt. Wat oh wat zou er kunnen gebeuren?

Aflevering 10 – Brooklyn

Brooklyn (New York City) is vernoemd naar Breukelen (in Nederland). Brooklyn staat bekend als de bron van Hip Hop. Bewapend met deze kennis gaan de rappers naar Breukelen, op zoek naar de échte oorsprong van hip hop, wat zullen ze aantreffen?

Aflevering 9 – Monnie Maakt Gelukkig

Stacks wil Nikki scoren en geeft niet op, maar ondertussen heeft Nikki hele andere interesses en probeert Henny zijn best te doen om de rappers wat bij te brengen. Dit alles terwijl Ruurd geduldig zit te wachten tot zijn nummer opgenomen wordt.

Aflevering 8 – Monnie’s Tinderdate

Terwijl Ruurd muziek probeert te maken met de rappers, komt Monnie stacks zijn tinderdate langs. Hij doet zijn uiterste best om indruk op haar te maken. Lukt het hem om haar hart te veroveren?

Aflevering 7 – De Rapcoach

Dik Bleek heeft een samenwerking geregeld met een groot artiest, waar Jan ook nog eens groot fan van is. De artiest is niet onder de indruk van de rapkunsten van Jan en heeft hulp ingeschakeld van een muzikant die de rappers maar al te goed kennen.

Aflevering 6 – Poisson

Monnie Stacks heeft zijn vrienden uitgenodigd om zijn kookkunsten te demonstreren. Willy en Jan hebben echter aanleiding om te geloven dat er meer aan de hand is en dat Stacks duistere intenties heeft.

Aflevering 5 – De Genre Challenge

Een uit de hand gelopen discussie over muziek zorgt ervoor dat de rappers elkaar ervan beschuldigen dat ze geen verstand hebben van muziek, maar Willy komt met een geniaal idee om dit op te lossen: Een Genre Challenge. Wie het beste nummer maakt in een ander genre dan rap, wint!

Aflevering 4 – FGB

Monnie Stacks heeft eindelijk zijn eigen crib! Hij nodigt zijn vrienden uit om langs te komen en er ontstaat spontaan een opnamesessie. Hier is de buurman niet blij mee.

Aflevering 3 – De Signeersessie

De manager heeft eindelijk iets goeds geregeld. De rappers gaan naar een winkelcentrum om handtekeningen uit te delen. Helaas loopt het anders dan ze hadden verwacht en lukt het Stack niet om zich te gedragen, met pijnlijke gevolgen.

Aflevering 2 – De Make-Over

Om aan de hoge eisen van Dik Bleek te kunnen voldoen worden de rappers naar een stylist gestuurd voor een make-over. Al snel blijkt dat de eisen van de stylist nog hoger zijn dan die van Dik.

Aflevering 1 – De comeback

De Underground Street Boyz zijn terug van weggeweest! Maandenlang hebben ze gewacht op een afspraak met hun manager Dik Bleek die heeft beloofd dat ze getekend zouden worden bij een platenlabel. Vandaag is het eindelijk zo ver, het is tijd voor Dik Bleek om zijn belofte na te komen.

Aflevering 23 – De Vriendschap

De rappers maken de buurt onveilig met hun openbare dronkenschap, en vallen de buurt, en Tess lastig. Hoewel ze zullen schrikken wanneer ze de beelden terugzien, kunnen wij er nu van genieten. Wanneer de zon en de katers zijn opgekomen, ontvangt Monnie Stacks een verrassend telefoontje.

Aflevering 22 – De CD’s

Rapper Rolf komt toevallig Monnie Stacks en MidiJoker Willy tegen, en Stacks is niet erg blij hem te zien. Uiteindelijk zal Rolf mee moeten doen met het verkopen van de CD’s, terwijl hij vindt dat de mixtape niet klaar is om verkocht te worden. Hoe zal hij dit oplossen zonder respect van de groep te verliezen?

Aflevering 21 – De Verkooptechnieken

MidiJoker Willy en Monnie Stacks proberen of ze in Den Haag meer succes hebben met verkopen. Rapper Rolf wordt steeds moedelozer van zijn eenzaamheid.

Aflevering 20 – De Aanpak

Terwijl Rapper Rolf op zijn gasten wacht, proberen MidiJoker Willy en Monnie Stacks op straat CD’s te verkopen. Dit gaat niet heel goed en ze besluiten hun aanpak aan te passen.

Aflevering 19 – De feiten

Dik Bleek heeft een verrassing voor de groep: Een stapel CD’s van de mixtape! MidiJoker Willy en Monnie Stacks worden de straat opgestuurd met de missie om deze CD’s te verkopen, maar er klopt nog iets niet helemaal aan het kostenplaatje. Ondertussen viert Rapper Rolf zijn verjaardag.

Aflevering 18 – De USB

Nog een paar uur en dan moeten de rappers hun mixtape inleveren. Gaat dat lukken, en hebben ze genoeg?

Aflevering 17 – De Inspiratie

Nog steeds bezig met de mixtape in de late uurtjes, wordt de groep moe en begint de inspiratie weg te zakken. Toch moet er een resultaat komen, dus proberen de rappers met behulp van gezonde en ongezonde hulpmiddelen wakker te blijven.

Aflevering 16 – De Bikkel

In een rap tempo (get it?) nemen de boys nieuwe nummers op, maar het wordt laat en Tess probeert te slapen. Een mixtape schrijven en opnemen in één nacht kan natuurlijk niet volledig zonder tegenslagen zijn.

Aflevering 15 – De Mixtape

Dik Bleek vindt dat het tijd wordt om de verschillende individuen tot één rapgroep te brengen. Tot nu toe waren het altijd Monnie Stacks, MidiJoker Willy en Rapper Rolf, maar dat moet onder een verzamelnaam komen. Ook blijkt er besloten te zijn dat de rappers de volgende dag een mixtape af moeten hebben, en dat betekent dat er in een korte tijd veel werk verricht moet worden.

Aflevering 14 – De Derde Rapper

Na een dag hard werken komen alle elementen samen en kunnen we eindelijk het eindresultaat van de samenwerking aanschouwen. Is het de moeite waard geweest?

Aflevering 13 – De Tekst

Monnie Stacks heeft moeite met het schrijven van een goede tekst, en dit houdt de boel enorm op. Henny van Hooning heeft zijn best gedaan om zijn beste gedrag te behouden, maar frustratie komt erg hoog te zitten. Ondertussen is MidiJoker Willy nog altijd verdwaald.

Aflevering 12 – De Neusfluit

Ondanks de tegenslag besluiten de rappers en de muzikanten er toch maar het beste van te maken en hun talenten te bundelen. Rapper Rolf laat zijn bekwaamheid zien met zijn favoriete instrument, en MidiJoker Willy gebruikt zijn bijzondere talenten om op de goede locatie te komen.

Aflevering 11 – De Band

Dik Bleek vindt dat het tijd is dat de rappers iets substantieels gaan maken. Om ze daarin tegemoet te komen regelt hij een samenwerking met een band. Er ontstaat discussie over hoe ze daar zullen komen, want het is niet op loopafstand maar Willy weigert in een auto te gaan wegens luchtvervuiling. Ze splitsen zich op, maar wanneer de rappers uiteindelijk op het adres aankomen, wacht ze een verrassing.

Aflevering 10 – De Natuur

Opgesplitst in twee groepen en verdwaald in het bos. Dit is hoe ze de nacht doorbrengen. Wie zal er het eerst thuis komen? MidiJoker Willy en Rapper Rolf, of Monnie Stacks, Blushes en Tess? De vraag is hier vooral: Wie is één met de natuur en wie is een bange schijterd?

Aflevering 9 – De Ruzie

De vete tussen Monnie Stacks en MidiJoker Willy borrelt tot een hoogtepunt, en de twee gaan op de vuist. Willy haalt troost uit het feit dat hij in de natuur bij zijn familie is, maar wanneer het tijd wordt om naar huis te gaan, ontstaat er een discussie tussen Stacks en Willy die wellicht een breuk in de groep veroorzaakt.

Aflevering 8 – De Fotoshoot

Op advies van de manager gaat de groep, met Tess als fotografe en Blushes als model, het bos in voor een fotoshoot. Iedereen is gemotiveerd, maar de frictie tussen MidiJoker Willy en Monnie Stacks zorgt voor een niet-zo-soepele samenwerking.

Aflevering 7 – De Manager

De videoclip van ‘Monnie’ staat online, en heeft maar liefst VIJFTIEN views! Genoeg reden voor Monnie Stacks om van een taartje te genieten. Helaas loopt het niet goed af voor het taartje, en MidiJoker Willy krijgt hier de schuld van. Dit veroorzaakt beef tussen de twee rap-titanen. Ondertussen heeft een manager genaamd Dik Bleek interesse gekregen in de groep en nodigt ze uit voor een gesprek.

Aflevering 6 – De Motion-Capture Suite

Na het filmen van de videoclip gaan de rappers direct aan de slag met het monteren van de video. Rapper Rolf heeft hier de kans al zijn technologische snufjes te demonstreren, en vermaakt zich kostelijk terwijl hij rustig gaat monteren. Het lukt Monnie Stacks om deze rust en vrede om zeep te helpen.

Aflevering 5 – De Clip

De rappers en Blushes gaan eropuit om de videoclip van ‘Monnie’ op te nemen, met Rapper Rolf achter de camera en Monnie Stacks in de regie moet dat toch goed komen. Of niet?

Aflevering 4 – De Danseres

Een tijdje na het opnemen van het nummer ‘Monnie’, besluit de groep er een videoclip bij op te nemen. Ze spreken af in de huidige woning van Rapper Rolf (die door een zekere reden niet meer in zijn eigen huis woont, maar naar zijn halfzus Tess heeft moeten verhuizen), maar op het moment dat de danseres op het laatste moment afzegt ontstaat er onrust tijdens de voorbereiding.

Aflevering 3 – De Nieuwe Beat

Het afronden van de eerste hit zorgt voor de nodige drama, want Monnie Stacks kan er niet goed tegen om Rapper Rolf te lang aan het woord te laten, wat best lastig kan zijn als er een raptekst opgenomen moet worden. Daarnaast horen we eindelijk wat Blushes in huis heeft.

Aflevering 2 – De One-Taker

Terwijl de rappers bezig zijn met het opnemen van hun eerste “hit”, worden ze bezocht door een zangeres, genaamd Blushes. Terwijl Blushes zich klaarmaakt om de studio op te blazen met haar ongekende talent, neemt MidiJoker Willy zijn deel van het nummer op.

Aflevering 1 – De Track

Drie amateuristische rappers (Monnie Stacks, MidiJoker Willy en Rapper Rolf) komen samen om een nummer te maken (of zoals Monnie Stacks zelf omschrijft: Een Monsterhit). Een cameracrew volgt en interviewt ze terwijl ze op gênante wijze laten zien hoe een ego het zelfbeeld aan kan tasten. In deze aflevering demonstreert Monnie Stacks zijn raptalent.

Aflevering 25 – X…

Aflevering 24 – Hamsterplan…

Aflevering 23 – Blueprints…

Aflevering 22 – Dik verraad…

Aflevering 21 – John Dough…

Aflevering 20 – De Fit-check…

Aflevering 19 – Kinderruzie…

Aflevering 18 – De Workshop…

Aflevering 17 – Who do you believe in …

Aflevering 16 – Flex FM…

Aflevering 15 – Gymnasium boy…

Aflevering 14 – De audities…

Aflevering 13 – De Beef Aflevering…

Aflevering 12 – De Zangcoach…

Aflevering 11 – De Trip…

Aflevering 10 – Brooklyn…

Aflevering 9 – Monnie Maakt Gelukkig…

Aflevering 8 – Monnie’s Tinderdate…

Aflevering 7 – De Rapcoach…

Aflevering 6 – Poisson…

Aflevering 5 – De Genre Challenge…

Aflevering 4 – FGB…

Aflevering 3 – De Signeersessie…

Aflevering 2 – De Make-Over…

Aflevering 1 – De comeback…

Aflevering 23 – De Vriendschap…

Aflevering 22 – De CD’s…

Aflevering 21 – De Verkooptechnieken…

Aflevering 20 – De Aanpak…

Aflevering 19 – De feiten…

Aflevering 18 – De USB…

Aflevering 17 – De Inspiratie…

Aflevering 16 – De Bikkel…

Aflevering 15 – De Mixtape…

Aflevering 14 – De Derde Rapper…

Aflevering 13 – De Tekst…

Aflevering 12 – De Neusfluit…

Aflevering 11 – De Band…

Aflevering 10 – De Natuur…

Aflevering 9 – De Ruzie…

Aflevering 8 – De Fotoshoot…

Aflevering 7 – De Manager…

Aflevering 6 – De Motion-Capture Suite…

Aflevering 5 – De Clip…

Aflevering 4 – De Danseres…

Aflevering 3 – De Nieuwe Beat…

Aflevering 2 – De One-Taker…

Aflevering 1 – De Track…