Uniek kijkje achter de gevel van Marokkaanse dameskapsalons

Mensen we leven in 2015. Dat betekent natuurlijk dat een Marokkaanse vrouw lang niet zo traditioneel meer is als wij allemaal denken. De Rotterdamse schrijver Najoua Bijjir schreef een boek over drie Marokkaanse vrouwen die geen middel ongemoeid laten een kapperszaak in handen te krijgen.

Najoua Bijjir vertelt in haar vaste kapsalon aan de Nieuwe Binnenweg over haar onderzoek in Marokkaanse dameskapsalons in West. Haar bevindingen vormden de basis voor het het humoristische boek ‘De meisjes van de kapsalon’ dat op punten zeer serieus is.

De hoofdpersoon kwam tot leven nadat Bijjir haar kapsel liet bijwerken in een van de salons en werd geholpen door een illegale kapster. “Ik liep met nat haar naar buiten omdat ik haast had. Maar toen mijn haar eenmaal was opgedroogd, zag ik dat mijn boblijn vol gaten zat. Toen ik terugkwam in dezelfde kapsalon om het te laten bijwerken, was er een gevecht met föhnen uitgebroken. Toen wist ik dat zij de hoofdpersoon moest worden.” aldus de Rotterdamse schrijver.