Unieke vlaggen wapperen langs de Boompjes

Ruim veertig unieke vlaggen wapperen vanaf vandaag in de masten langs de Boompjes. Beeldend kunstenaar Olphaert den Otter kwam met het idee om zo aandacht te vragen voor Arte Concordia 2015.
Naar aanleiding van de beeldententoonstelling op de Avenue Concordia kwam Den Otter met het idee om unieke vlaggen aan bewoners van de straat te geven. Ruim veertig bewoners gaven aan dit erg leuk te vinden. De vlaggen hangen nu dus op de Vlaggenparade, maar gaan daarna naar de bewoners. 

Vanochtend werd de eerste vlag gehesen door Rotterdams kunstkenner Hugo Bongers. Die vlag is ontworpen door Marc Mulders. Op de vlag staat de spreuk ‘Civis mundi sum’ oftewel ‘ik ben een wereldburger’van Desiderius Erasmus. Wat volgens Den Otter uitstekend bij Rotterdam past. 

De kunstenaar is erg enthousiast over het ludieke plan: ”Op de groene middenas van de Avenue staan tijdens de expo grote beelden van 14 verschillende kunstenaars. Om het sprookjesachtige beeld van De Tuilerieën te benaderen, zijn vlaggen nodig. En dat moeten bij deze expositie in de openbare ruimte dan ook bijzondere vlaggen zijn. Maar liefst 45 kunstenaars hebben een vlag ontworpen. De vlaggen sieren de gevels en maken het beeld compleet”.

Dit weekend wordt de buitenexpositie De Tuilerieën van Arte Concordia geopend door wethouder Adriaan Visser. Arte Concordia wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd.