UPDATE: Gemeente gaat toch in gesprek over verkoop recreatieoord Hoek van Holland

De gemeente gaat toch nog in gesprek met recreanten voordat er in de raad wordt gesproken over de verkoop van Recreatieoord Hoek van Holland. Dat maakten wethouders Kurvers en Kasmi vandaag duidelijk. In november en december zullen er gesprekken plaats vinden met de gebiedscommissie en de Recreanten Advies Raad. 

Gisteren werd al duidelijk dat meerdere raadsleden niet blij waren met de manier waarop recreanten op de hoogte werden gesteld van de mogelijke verkoop. Leefbaar Rotterdam noemde de procedure “te zot voor woorden”. Leen van Esch (foto), woordvoerder namens de recreanten was blij met die steun. “Het werd wel erg hard gespeeld. Op 1 november ging het park dicht en een paar dagen later kregen we bericht met de plannen tot verkoop. Het bewonersplatform is daar niet bij betrokken. Daar word je wel angstig van hoor.” Hij liet eerder al tijdens deze aflevering van Rachid zoekt Raad weten tegen de verkoop van het park te zijn.

Het Recreatieoord bestaat bijna 100 jaar en telt momenteel 900 huisjes en 200 campers, de mensen die daar gebruik van maken komen er vaak al jaren. “En die hebben er vaak ook behoorlijk wat centen in geïnvesteerd,” zegt Leen. Hijzelf staat er al zo’n 17 jaar. “Daarvoor stond ik op een andere plek waar we helaas ook ineens weg moesten.”

Brieven
Woensdagochtend zou de verkoop worden besproken in een procedurevergadering. Maar door de grote hoeveelheid ingezonden stukken en een brief van de ombudsman besloten de wethouders toch meer tijd uit te trekken voor de gesprekken. “Die gaan de komende tijd plaatsvinden, in januari willen we dat dan terugkoppelen.”