Vak College Hillegersberg opent morgen nieuw gebouw

Het Vak College Hillegersberg is vanaf morgen te vinden in een nieuw schoolgebouw. Een klein jaar heeft de middelbare school ernaar uitgekeken en morgen om 15.00 uur is het zover.

De docenten, het andere personeel en de leerlingen blijven hetzelfde, maar morgen verandert wel het schoolgebouw van de vmbo-school, waar leerlingen examen doen in het profiel Dienstverlening & Producten.
Het nieuwe gebouw kenmerkt zich, in de ogen van de schoolorganisatie, als ‘fris’, ‘nieuw’ en ‘met veel glaswerk’. Er is gekozen voor een nieuwe schoollocatie, omdat de andere steeds meer onderhoud nodig had, waardoor de kosten daarvoor groter werden dan het opbracht.

Het bouwproces is begonnen met een aantal architecten die hun presentaties kwamen geven. Daarna is er begonnen met de bouw en is de deadline voor de opening gehaald. Een bijzonderheid in deze periode was dat de vloer gecontroleerd moest worden. De schoolorganisatie laat hierover weten: ,,Na de ophef over de instorting van de garage in Eindhoven werd onderzoek gedaan naar nieuwbouwprojekten met een soortgelijke vloer. In Rotterdam werd een gebouw van de Universiteit gesloten alsmede een school in de Krimpenerwaard. Onze school bleek na controle wel een juiste constructie te bevatten en hoefde derhalve niet tijdelijk dan wel definitief gesloten te worden.”

Naast de opening komt ook het onderwijsconcept ‘DO-IT MOVE-IT’ aan bod. Sinds het begin van dit schooljaar is deze manier van lesgeven in het leven geroepen. De schoolorganisatie geeft aan dat DO-IT MOVE-IT goed bevalt, omdat ‘het praktische leren goed gedijt bij deze leerlingen’.

Wethouder Sven de Langen opent officieel het nieuwe onderkomen. Hij wordt bijgestaan door voetbal virtuoos Soufiane Touzani. Directies van andere scholen zijn te gast en de opening wordt mede door leerlingen mogelijk gemaakt. Zo zorgen zij voor de catering, dat het parkeren in goede banen verloopt en laten zij de sporten zien die in de lestijd voorkomen.

Leerlingen die opgeleid worden voor een vmbo-basis, -kader en mavo diploma kunnen in het kader van DO-IT MOVE-IT een aantal andere activiteiten verwachten dan ‘standaard lessen’. Zo volgen scholieren vanaf hun eerste leerjaar DO-blokken in de vorm van Business, Construction, Fashion&Styling, Green en Arts, Health&Care, Media-Design, Sports en Technology. In de drie periodes per schooljaar kiezen leerlingen twee DO-blokkken, daar zijn zij acht uur per week mee bezig.

Andere peilers van de school zijn Doen, Bewegen, Variatie en Leren op maat. Zo bezoeken leerlingen bedrijven, maar lopen ze ook stage en organiseren ze activiteiten.

Leren op maat vindt plaats met een coach. Deze bepaalt samen met de scholier en zijn/haar ouders/verzorgers een persoonlijk leerplan. Hier staat in welke vakken hij/zij op welk niveau volgt. Zo kan er bijvoorbeeld wiskunde gevolgd worden op kader niveau en aardrijkskunde op mavo niveau. Ook kan er een extra vak gevolgd worden of meer aandacht besteed worden aan studievaardigheden.

In het rooster is er ook plaats voor zogenaamde VCH-uren. Hierin is plaats voor talentontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid. Zo kunnen er meusea bezocht worden, kunnen leerlingen helpen op een kinderdagverblijf of worden nieuwe leerlingen rondgeleid door leerlingen zelf.

Het Vak College Hillegersberg is vanaf morgen te vinden aan de Argonautenweg 13.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat