Vakantie in je eigen stad voor thuisblijvers

Kan je op vakantie in Rotterdam? Ja! Dat kan. Dat bewijzen de mensen van ‘Avontuur in de Stadsnatuur’. Zij organiseren voor jongeren van wie de ouders geen reisje kunnen veroorloven een zomerkamp. Zo blijven de jongens en meisjes in ons eigen Rotterdam maar voelt het toch een beetje alsof ze op vakantie zijn.
Afgelopen weekend werd er op twee plekken in de stad zo’n kamp georganiseerd. Eén daarvan was op het terrein van Korfbalvereniging OZC aan de Enk in Vreewijk. Aan de rand van het kunstgrasveld werden vijf grote tenten opgebouwd waar de jongeren in konden blijven slapen. Overdag werden er allemaal activiteiten georganiseerd zoals danslessen, een bezoekje aan de kinderboerderij en allerlei spelletjes. Ook kreeg de groep van vijftig basisschoolleerlingen een korfbalklinic. 

Je komt in aanmerking om met zo’n kamp mee te gaan, wanneer je kan aantonen dat je al twee jaar niet meer op vakantie geweest ben. Voor de groep kinderen die dit jaar mee mocht is in iedergeval één ding zeker: ze kunnen bij hun eerste schooldag na de zomer in iedergeval vertellen dat ze veel beleefd hebben op vakantie. Ook al was die vakantie in Rotterdam.