Van bakkie pleur tot kruidige koffie

Het Rotterdamse straatbeeld kent een verscheidenheid aan koffietentjes inclusief hun eigen ‘signature’ kopjes koffie. Leon Keekstra organiseert daarom koffie tours door Rotterdam. Deze keer neemt hij Henk op sleeptouw die normale ‘bakjes pleur met melk en suiker’ voldoende vindt.
De eerste stop is Mr Beans op de Middellandsstraat. Deze tent wordt gerund door twee jongens die tevens een cabaretduo vormen. Op de kruidige traditionele Marokkaanse koffie die wordt geserveerd heeft Henk een kort antwoord: ‘lekker bakkie!’.

De tweede halte is Noc Noc aan de Botersloot. ‘Slowkoffie’ via filter wordt hier geserveerd. ‘Je moet ook ‘slow’ ingesteld zijn wil je dit bestellen, ik zou het niet zo snel doen’, aldus Henk.

De laatste koffietent is Booon aan de Proveniersstraat. De eerste zaak in Rotterdam waar ze echte Italiaanse espresso serveerden, natuurlijk in combinatie met het glaasje water. Henk na zijn zevende kop koffie: ‘Heftige koffie, pittig bakje, maar geen koekje.’ En het oordeel van Henk? ‘Leuk om te doen, maar doe mij maar een bakkie pleur zonder franjes en een koekje.’