Van containers adopteren tot koffiehuis openen: Fred doet het allemaal

Fred Pijl is een bekende buurtbewoner in Prinsenland. Elke dag steekt hij zijn handen uit de mouwen om zijn wijk veiliger, schoner en beter te maken. Samen met zijn vrouw opent hij een koffiehuis in de Huslystraat waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Het doel is om buren dichter bij elkaar te brengen en zo eenzaamheid tegen te gaan.

Zaterdag 5 september wordt het koffiehuis van Fred feestelijk geopend. Hij heeft er de laatste maanden hard aan gewerkt. En de uren die hij erin steekt, zijn het hem waard. Door regelmatig activiteiten te organiseren hoopt Fred de buurt te verenigen en zo ook andere problemen in de wijk op te kunnen lossen.

Alles wat Fred doet, doet hij om de wijk te verbeteren. Dat gaat echter niet altijd zonder slag of stoot. Hij is continu in gesprek met verschillende partijen om de straten, gebouwen en natuur op orde te houden. Samen met aan aantal andere buurtbewoners heeft Fred vuilcontainers ‘geadopteerd’. Dat houdt in dat hij regelmatig controleert of er geen vuil op straat ligt. Zo probeert hij ervoor te zorgen dat de buurt netjes blijft. Dit gaat echter alleen lukken als alle mensen in de wijk hun bijdrage leveren.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat