Van het gas af in Prins-Alexander

Nadat Nesselande, Oosterflak en Zevenkamp van het gas af zijn gegaan en gebruik zijn gaan maken van stadsverwarming, is nu ook Prins-Alexander aan de beurt. Alleen welke vorm dit gaat krijgen ligt nog in het midden.

Vanuit de wijk is er veel tegengeluid omdat de nieuwe vormen van energiewinning veel duurder zouden uitpakken dan nu. Daarom zijn er veel buurtinnitaitieven en vinden zij het belangrijk dat er een dialoog wordt aangegaan tussen de wijk en gemeente.

Veel initiatieven komen uit de wijk zelf. Zoals het faciliteren van een vergissingsintalatie in een flat. “Hiermee wordt al het GFT-afval opgevangen en kan dit worden omgezet in bruikbaar gas”, vertelt Martijn Stevens. Hij houdt zich bezig met het ontwikkelen van verschillende duurzame oplossingen in de wijk.

“je hoeft niet per se op zoek naar nieuwe oplossingen. Er zijn heel veel oplossingen die ergerns anders al gebruikt worden, die je hier kunt implementeren. Je moet ze alleen passend maken”, zegt Martijn. Er liggen nog geen concrete plannen op tafel hoe en of de wijk van het gas afgaat.