Van koken tegen eenzaamheid naar een speld in Feijenoord

Soreida Selena is in de wijk Feijenoord een buurtkeuken begonnen om eenzaamheid tegen te gaan en werkt daarnaast als ambulant begeleider. Ze is beloond voor haar inzet in de wijk met een speldje.

Soreida werkt als ambulant begeleider voor Buurt M/V. Ze merkte dat er veel eenzaamheid is en dat mensen niet genoeg te eten hebben. Daarom begon ze de buurtkeuken. “Wij vonden het heel belangrijk om mensen bij elkaar te brengen, gezamenlijk te eten en zo de eenzaamheid te verbreken. Ik wil dat mensen plezier met elkaar maken en daarom doe ik dit iedere donderdag.” Iedereen kan aanschuiven voor drie euro. Van dat geld kan boodschappen gedaan worden op de markt. Deze week stond een soepje, macaroni met kip en cake op het menu.

Selena is naast de buurtkeuken met Stichting Kracht van de Mens begonnen. Deze stichting organiseert verschillende activiteiten. Haar inzet voor de wijk is opgemerkt en beloond. In mei kreeg zij een speldje voor haar goede werk. Er zijn tien speldjes uitgedeeld aan vrijwilligers uit Feijenoord.

Bert Lemmens is Penningmeester van Kracht van de Mens. Hij werkt nauw samen met Soreida en vind haar toewijding indrukwekkend. “Soreida is een zeer aimabel persoon die zichzelf te veel wegcijfert en alles voor anderen overheeft. Ik vind dat ze af en toe wel een halt moet houden om ook een beetje aan zichzelf te denken.”
 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat