Van Rotterdam Centraal treinen naar Barcelona: eind dit jaar kan het

Vanuit Rotterdam Centraal met de nachttrein naar Barcelona. Het Nederlands-Belgische spoorbedrijf European Sleepers wil het gaan waarmaken. Vanaf december dit jaar wil het bedrijf drie nachttreinen per week naar Barcelona laten rijden. Eind 2025 moet dat elke dag zijn.

Het traject naar Barcelona is onderdeel van nieuwe plannen van de Europese Commissie in Brussel. De organisatie steunt tien trein projecten om grote steden in Europa beter met elkaar te verbinden. Zo staat ook een verbetering van het al bestaande Eurostar traject tussen Amsterdam, Rotterdam en Londen op de planning.

Maar ook buiten de projecten van de Europese Commissie is het spoorwegbedrijf European Sleeper bezig. Ze wil niet alleen een traject tussen Amsterdam en Rotterdam naar Barcelona verwezenlijken, maar ook een directe nachttrein tussen Amsterdam en Berlijn via Dresden en Praag. Die moet in mei al gaan rijden. Binnenkort kun je dus met maar één overstap in de hoofdstad vanaf Rotterdam veel makkelijk Europa in.

Op dit moment zijn de steden Londen en Parijs met een directe verbinding te bereiken vanuit Rotterdam Centraal. Op deze kaart kun je zien hoe ver je kan komen in vijf uur vanaf verschillende Europese steden. Handig als je deze vakantie wilt gaan interrailen!

Van Rotterdam naar Scandinavië
Naast de plannen voor een lijn naar Barcelona, steunt de Europese Commissie ook nieuwe trajecten tussen Hamburg in Duitsland en de Zweedse hoofdstad Stockholm. Met als tussenstops Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, en Malmö, een Zweedse kuststad. Dat zou betekenen dat je vanaf Rotterdam Centraal in een kleine dag naar Scandinavië kan.