Van sigaretjes roken tot haartips: Rotterdamse oma Rietepetiet gaat viraal op TikTok

Oma Rietepetiet gaat als een trein op TikTok. De typisch Rotterdamse oma, die eigenlijk Ria heet, heeft al 10.000 volgers vergaard met korte inkijkjes in haar dagelijkse leven.

Van zeer persoonlijke momenten tot sigaretjes roken en tips om je haar bij te houden, oma Ria weet overal wat vanaf en brengt alles met een lach. De korte filmpjes, gemaakt door kleindochter Cheyenne, hebben in een paar maanden een hoop bekijks vergaard. Dat terwijl oma Ria het in eerste instantie maar niets vond, dat op beeld komen met een gek filtertje.

‘Kan ik dat ook?’
“Ik maakte al heel vaak filmpjes van m’n oma”, zegt kleindochter Cheyenne die op vijf minuten afstand van oma Ria woont. “Dat deed ik altijd met Snapchat, en daar zette ik dan allemaal gekke filters op.” Dat viel niet helemaal in de smaak bij Ria: “Die mag je nooit posten hoor, zo mogen mensen me echt niet zien.”

Zelf kijkt Cheyenne veel vlogs, onder andere van The Ace Family. Toen oma Ria een keer over haar schouder meekeek, begon het toch een beetje te kriebelen. “Kan ik dat ook? Kan ik ook in zo’n groot huis?” Dat was de aanleiding om toch eens zelf een filmpje online te zetten.

En nu heeft Oma Rietepetiet, zoals haar eigen dochters haar noemen, een TikTok-account met duizenden volgers. “Ik ga echt niet elke keer naar m’n oma toe om een nieuw filmpje te maken, maar het gebeurt gewoon”, aldus Cheyenne. Voor het grote huis doet oma Ria het inmiddels ook niet meer ‘maar als ik een keer een goeie rimpelcreme zou krijgen, zou dat wel leuk zijn.’

@omarietepetiet##oma is toe aan een sponsor die even haar rimpels minder maakt! ?? ##voorjou ##rotterdam ##viraal ##foryоu ##grappig ##fypシ ##nederland ##funny ##dmme ##oud♬ Oh No – Kreepa