VANAVOND: Opnamen Bogue’s Politieke Talkshow ‘WOORDEN & DADEN’

WOORDEN & DADEN is het eerste Rotterdamse televisieprogramma waarin de lokale politiek centraal staat. De serie is een initiatief van multimediaplatform Bogue.nl in samenwerking met OPEN Rotterdam, productiehuis VideoWerkt en debatcentrum Arminius. De presentatie is in handen van Bogue-oprichter In-Soo Radstake en zijn tafelheer “Gewoon Marnix”.

Woensdag 18 februari worden de eerste twee pilot-afleveringen opgenomen in de Raadszaal van Arminius.
In aflevering 1 staat het Stadsinitiatief centraal en in aflevering 2 wordt er gediscussieerd over de gebiedscommissies. De opnamen worden woensdagavond vanaf 18.30 uur live gestreamd via onze website en Bogue.nl.

Met deze brede samenwerking willen de initiatiefnemers duidelijk maken dat Rotterdam behoefte heeft aan een televisieprogramma als WOORDEN & DADEN. Voor de betrokken partijen is dit gezamenlijke programma een opstap naar meer.

Hoofdredacteur Rob Freijssen (OPEN Rotterdam): “Rotterdam verdient ook op web en tv een goede talkshow. Wij zijn daarom blij met WOORDEN & DADEN. Een scherp, maar fair politiek interviewprogramma waar op een Rotterdamse manier duidelijkheid wordt verschaft over politieke thema’s.”

Anna Visser (programmamaker Arminius): “Arminius is dé plek in Rotterdam waar mensen met elkaar in debat gaan en ik ben heel benieuwd naar de manier waarop In-Soo en Marnix dat gaan doen. Sowieso geldt: ‘hoe meer er in de stad over politiek gepraat wordt, hoe beter’. En dan mag het soms best een beetje schuren.”

Mediapartner Oscar Langerak (directeur VideoWerkt): “We hebben met VideoWerkt meermalen bewezen dat ons hart hard klopt voor Rotterdam. We zijn zeer betrokken bij Rotterdamse (media)ontwikkelingen en werken daarom ook graag mee aan dit politieke programma. VideoWerkt gaat zich inspannen om real-time en haarscherp de talkshow vast te leggen. Live video is beter dan Twitter om een politieke debat te volgen. Houdt daarvoor bovenstaande websites in de gaten!

Initiatiefnemer In-Soo Radstake van Bogue: “We zijn erg blij dat we dit programma met meerdere partijen kunnen opzetten. Als tweede stad van Nederland heeft Rotterdam een tv-programma als dit nodig. Wij hopen dat dit gaat leiden tot een wekelijks programma, waarmee we met elkaar het gesprek van de dag kunnen bepalen in Rotterdam. Wij roepen andere partijen dan ook op om zich bij ons aan te sluiten om in gezamenlijkheid dit te realiseren.”

De opnamen van de twee pilot-afleveringen worden mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Dienst Kunst en Cultuur van de Gemeente Rotterdam.

Wil je hierbij aanwezig zijn, meld je dan aan via [email protected]

In aflevering 1 ‘Het Stadsinitiatief’ zijn te gast: Jos Verveen (D66), Maarten van de Donk (VVD) en Edwin van Viegen (initiatiefnemer RIF010).

In aflevering 2 ‘De Gebiedscommissies’ zijn te gast: Gerard Drosterij (politiek filosoof), Marco Heijmen (PvdA) en Robbert de Vrieze (initiatiefnemer WIJ Delfshaven).

UITZENDDATA TELEVISIE VIA OPEN ROTTERDAM
Via het televisiekanaal van OPEN Rotterdam zijn dit de uitzenddata:

Aflevering 1: Donderdag 19 februari 18.30 uur (ieder uur herhaald)
Aflevering 2: Donderdag 26 februari 18.30 uur (ieder uur herhaald)

OPEN Rotterdam is te vinden op UPC digitale tv kanaal 31 & Digitale tv van KPN, Telfort en XS4all kanaal 1349, en via Uitzending Gemist op onze website.