Vandaal bekladt Hoogvliet met graffiti

Een vandaal heeft zondagavond en -nacht op verschillende plekken in Hoogvliet graffiti gespoten. Onder meer muren en hekken in het gebied zijn beklad met de tekst ‘2-dope’. Dezelfde tekst is ook op de wand van een school gespoten.

Foto: Johan Spaan

Veel bewoners uit Hoogvliet delen op sociale media foto’s en video’s waarin het werk van de vandaal goed te zien is. Zelfs busjes zijn beklad, blijkt uit de beelden. “Wat een trieste figuren om andermans spullen te vernielen”, schrijft een bewoner. Andere bewoners zijn niet zo blij met alle aandacht. “Dit is juist wat deze persoon wil: aandacht.”


Een van de muren in Hoogvliet die is beklad. Foto: Debbie Breedveld

Dader
Volgens sommige Hoogvlietenaren is de dader een bekende van de politie. Het is niet bekend of dit klopt. “Wij kunnen daar nog geen uitspraken over doen”, aldus een woordvoerster van de politie. “Eerst moet een en ander worden uitgezocht.”

Wel is er dit weekend al een melding binnengekomen bij de politie, aldus de woordvoerster. “Zondagochtend is een melding geweest van enkele auto’s en muurtjes die bespoten zijn met graffiti in Hoogvliet.” Of er aangiftes zijn gedaan kan ze vanwege de wet op de privacy niet vertellen.