Vangnet voor gedupeerden toeslagenaffaire in Rotterdam

De motie van SP Rotterdam voor een gemeentelijk vangnet voor gedupeerden van de toeslagenaffaire is gisteren aangenomen. Veel families die door de affaire in de problemen zijn gekomen, kunnen hun ‘normale’ leven niet meer voortzetten. Daarom komt de gemeente nu met een vangnet om deze slachtoffers te kunnen helpen.

“Het is een hele individuele oplossing die heel specifiek kijkt naar de situatie per persoon”, vertelt SP fractievoorzitter Aart van Zevenbergen. Het is het idee dat er een post komt waar gedupeerden zich kunnen melden om samen met een ombudsman te kijken wat de mogelijke oplossingen kunnen zijn. “Er gebeuren dingen die je niet had kunnen bedenken”, vertelt Van Zevenbergen. Daarom benadrukt hij dat het enorm belangrijk is dat dit vangnet er nu komt.

Er komt een centraal loket waar mensen zich kunnen melden. Vanuit hier wordt gezamenlijk gezocht naar een oplossing. De gemeentelijke ombudsman zal de rol op zich nemen om de problemen te signaleren. Hiermee hoopt de gemeente een positieve rol in te nemen en te kunnen helpen bij het herstel van het vertrouwen in de overheid van deze families. “Eindelijk worden de fouten die er zijn gemaakt erkend en is de overheid en gemeente bereid om hulp te bieden”, zegt Van Zevenbergen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat