Veel enthousiasme voor De Ommoordse mascotte

Vrijwilligers uit Ommoord zijn deze dagen actief met het maken van de eerste serie van 100 Kleine Kippen. Deze werken zijn replica’s van het kunstwerk De Kip uit Ommoord. Tot nu toe zijn er al 150 stuks besteld.
In het Kunstcafé aan de Einsteinplaats vinden bewoners en handige vrijwilligers uit Ommoord bijeen om aan de kippen te werken. Ontwerper, de kunstenaar, Ton van Zuuren is er dagelijks druk mee. Vanaf volgende week zijn de Kleine Kippen verkrijgbaar. Tijdens de vergadering van de Gebiedscommissie Prins Alexander van donderdag 17 december worden de eerste exemplaren met een certificaat van echtheid overhandigd. De kip is op verschillende plaatsen in de wijk te bestellen. Bij interesse kan er gemaild worden naar het adres [email protected]

De Kleine Kip is een replica van het kunstwerk De Kip uit 1983 ontworpen door kunstenaars Ingrid Kruit. Dit bekende kunstwerk staat al vele jaren prominent in Rotterdam-Ommoord . De actie Kleine Kip is ontstaan nadat het grote kunstwerk een aantal malen is beschadigd door vandalisme.

Kijk maandag naar 010nu voor een videoreportage over dit verhaal. De reportage is ook te zien op openrotterdam.nl en social media.