Veel misverstanden en ontevredenheid voor ondernemers Markthal

Naast de waterval die woensdagavond uit het plafond stroomde, zijn er volgens ondernemers nog veel meer gebreken in de Markthal. Zo bleek het er van de zomer veel te heet te zijn en is er nu veel tocht. Medewerkers voelen zich niet gehoord door de organisatie, maar de directeur van de Markthal zegt dat dit niet het geval is: “We proberen iedereen te informeren en één op één gesprekken met hen te voeren. Naar ondernemers toe leggen we dingen uit en helpen we individuele ondernemers met het oplossen van zaken.”

Eén van de medewerkers in de Markthal voelt zich in de steek gelaten: “De winter is niet eens begonnen en iedereen heeft een kachel moeten kopen, dat is gewoon niet normaal. Ze hoeven in principe alleen maar de luiken onder de deuren dicht te doen. Maar die moeten open blijven wegens de circulatie van de lucht. Dus we staan continue op de tocht en daar doen ze niks aan”, aldus één van de ondernemers uit de Markthal. “Je kan klagen wat je wil, maar niemand trekt zich daar toch wat van aan. Heel jammer.”

De directeur van de Markthal, Maarten van Lier, kan zich voorstellen dat berichten niet bij een aantal ondernemers en medewerkers terechtkomen, maar wat ze zeker doen is iedereen informeren. “Er moeten zeker nog puntjes op de i gezet worden, maar de Markthal is ontworpen als een buitenmarkt. Er zit een dak op en heeft glazen wanden, wat doet suggereren dat je binnen bent, maar dat is niet zo.”

Beluister hieronder het gesprek terug met de directeur van de Markthal, Maarten van Lier, uit de ochtendshow van Jan Middelkoop. Ook is het gesprek terug te luisteren met teleurgestelde medewerkers uit de Markthal.