Veel passie bij Slotrace Club Rotterdam in Spangen: ‘Ik baal als ik een week niet kan’

Slot Car Racing is de competitieve hobby van het racen met op afstand gestuurde miniatuurauto’s. Voor de meesten bekend uit hun jeugd, maar het heeft ook een trouwe volwassen aanhang. Zo ook in Spangen bij Slotrace Club Rotterdam. Clublid Hans Pronk staat het liefst elke vrijdag aan de racebaan met zijn vrienden en zoon Gert-Jan.

Competitief
De Slotrace Club is in augustus 2007 opgericht door een kleine groep vrienden die het leuk vinden om tegen elkaar te racen. Inmiddels is er elke vrijdagavond een serieuze competitie gaande. Vandaag wordt er in drie categorieën geraced. In Carrera DTM, Mini Cooper en Ford GT40 klasse. De score wordt nauwkeurig bijgehouden en groot geprojecteerd middels een beamer. De beste van de club is Ad, dat vindt Hans tenminste en Ad zelf ook; “Als ik niet win heb ik het niet zo naar m’n zin.”

Slotrace Club Rotterdam recent in de spotlights
Onlangs verscheen er een nieuwe videoclip van de Rotterdamse band Tramhaus, genaamd The Goat, waarvoor de Slotrace Club Rotterdam gebruikt is als locatie. Er is nog ruimte voor nieuwe leden bij Slotrace Club Rotterdam. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, staat op de website van de club.