Warme herinneringen komen bovendrijven na plotseling overlijden Kees Veldboer (62)

Kees Veldboer

Kees Veldboer, de Rotterdamse oprichter en directeur van stichting Ambulance Wens, is afgelopen maandag plotseling overleden aan een hartstilstand. Sinds 2007 maakte Kees met 300 vrijwilligers het mogelijk om de laatste wens van terminale patiënten te vervullen. Hij werd 62 jaar. Op sociale media stromen de steunbetuigingen aan de nabestaanden binnen.

Foto van: stichting Ambulance Wens

Sinds 2007 heeft de Ambulance Wens al ruim 16.000 wensen vervuld. Inmiddels heeft de stichting niet alleen landelijke bekendheid maar ook internationaal. Bijvoorbeeld in Australië.

Geschokt
Veel mensen zijn geschokt door het nieuws en laten op sociale media weten hoeveel Kees Veldboer en stichting Ambulance Wens voor hen betekende. “Ik heb geen woorden voor de dankbaarheid die ik voel naar deze stichting. Dankzij Kees Veldboer hebben wij een onvergetelijk mooie laatste dag met mijn vader kunnen hebben, die drie weken later overleed”, schrijft iemand.

Ook presentatrice Nicolette van Dam houdt warme herinneringen over aan Veldboer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bas Smit (@bassmit)

Ambulance Wens zet zich in voor terminaal zieken
Eerder maakte wij een reportage over stichting Ambulance Wens. Ambulance Wens begon in 2007 met een rondvaart door de haven. Acht jaar later, in 2015, willen terminaal zieke Rotterdammers graag de Markthal een (laatste) keer zien. Vrijwilliger Coby Frens zet zich met hart en ziel in voor de stichting.