Veel verbazing over ‘tenenkrommende’ staat van oude oprit Willemsbrug

@SODM010 via Twitter

‘De staat van de oude oprit van de Willemsbrug is tenenkrommend’, tweet @SODM010. De muren staan vol graffiti en dat op een plek waar Nederlandse soldaten die Rotterdam hebben verdedigd, worden herinnerd. De tweet krijgt veel likes en inmiddels heeft de gemeente toegezegd het op te gaan lossen. Ook VVD-wethouder Vincent Karremans heeft contact gezocht.

De verloederde muren bij de Willemsbrug noemt Rotterdammer Arthur (@arthurvanb) via Twitter ‘een gore bende en de geschiedenis onwaardig’. Hier hangt een gedenkplaat ‘ter eerbiedige nagedachtenis aan hen die vielen’. Op de plaat, die op 4 mei 1950 is onthuld, staat: “Uit erkentelijkheid jegens allen die tot de verdediging van onze stad hebben bijgedragen.”

@SODM010 zegt hierover: “Dit is notabene een van de weinige tastbare plekken die herinneren aan Nederlandse soldaten en mariniers die de Duitsers 4.5 dag weerstand boden voorafgaand aan het bombardement. Tijd voor actie gemeente Rotterdam!!” De gemeente reageerde hierop het op te gaan lossen. Ook wethouder Karremans heeft contact gezocht voor een afspraak op locatie. “Dat initiatief kunnen we waarderen”, reageert @SODM010.