Zwembaden gedeeltelijk dicht door personeelstekort maar hier neem je alsnog een duik

Deze week zijn er weer tropische temperaturen voorspeld, en dan wil je natuurlijk maar één ding: afkoelen! Rotterdammers kunnen dit alleen niet doen bij alle zwembaden in onze stad: Door een aangepast zomerprogramma én personeelstekort blijven een aantal van de baden namelijk de hele zomer meerdere dagen per week gesloten.

Sportcentrum West in Spangen is vier dagen in de week gesloten, net als het zwembad in Hoogvliet en IJsselmonde. “Het heeft enerzijds te maken met het normale zomerprogramma: veel mensen zijn op vakantie, net zoals het personeel, dus we zijn niet evenveel open als normaal. Maar daarnaast hebben ook wij last van personeelstekort”, legt Lianne den Haan van Sportbedrijf Rotterdam uit. “We zijn hard op zoek naar toezichthouders en van zwemdocenten kunnen we er ook echt nog een paar gebruiken.”

Om het tekort tegen te gaan zetten de zwembaden verschillende nieuwe trajecten en interne opleidingen op. “We beginnen binnenkort met groep studenten van een bbl-opleiding, zodat ze naast hun studie ook straks aan de slag kunnen gaan in een van onze zwembaden.” Het is de bedoeling dat Rotterdamse waterratten na de zomer weer in meer zwembaden terecht kunnen.

Kan je niet terecht bij jouw zwembad? Bij deze plekken kan je alsnog verkoeling zoeken:

Strandje bij de Esch
Met je voeten in het zand uitkijkend over de Maas en de Kuip, wat wil een Rotterdammer nog meer? Bij het strandje bij de Esch kan je heerlijk afkoelen in de rivier, maar: pas op voor de boten!

Zwemplas Clarabos
Ook in Charlois kan je heerlijk plonzen, in de zwemplas van het Zuidelijk Randpark.

Nesselande strand
Het Nesselande strand blijft een heerlijke plek om te genieten van de zon en de Rotterdammers daar weten als de beste vakantie te vieren!

Wat is jouw favoriete plek om af te koelen in de zomer? Laat het ons weten via [email protected] of via onze socials!