Ver Verborgen Littekens maakt seksueel misbruik via toneel bespreekbaar

Farina is een overlever van seksueel misbruik en komt na 25 weer terug in haar wijk in Feijenoord, waar ze een groot deel van haar jeugd heeft doorgebracht. Om het onderwerp seksueel misbruik bespreekbaar te maken staan Farina, Serenety en Niura 27 november in Theater Zuidplein om het theaterstuk Ver Verborgen Littekens op te voeren. “Er mag zeker aandacht aan besteed worden om deze taboe te doorbreken met elkaar.”

Farina wilde een boek gaan schrijven over haar verhaal, maar kon dat niet alleen. Haar vriendin Rinaichca wilde haar wel helpen met het vertellen van haar verhaal, maar dan in theatervorm. “Het theaterstuk gaat over seksueel misbruik en ook een stukje huiselijk geweld”, vertelt Farina. “Het gaat over verschillende verhalen, met name die van mij, maar ook gezamenlijke verhalen en verhalen die we gehoord hebben van andere mensen”. 

“Wat we willen bereiken met dit stuk is dat het onderwerp seksueel misbruik bespreekbaar wordt zonder dat daar schaamte of schuld bij komt kijken”, zegt regisseur Rinaichca. “Vooral de erkenning van alle overlevers van seksueel misbruik en zij die nog te maken hebben met seksueel misbruik.” 

Niura is één van de acteurs van het stuk en vindt dat er echt aandacht besteed mag worden aan het onderwerp om het taboe te doorbreken. “Als ik puur in mijn omgeving kijk zijn er van de tien mensen zeker acht die er mee te maken hebben, in wat voor vorm dan ook”.