Verborgen Rotterdamse hotspots

Reisgids Lonely Planet publiceerde deze zomer haar minigids met dé plekjes die je absoluut moet bezoeken. Toeristische trekpleisters als de Markthal, SS Rotterdam en het Industriegebouw konden hierin niet ontbreken. Rotterdam kent verrassend genoeg nog veel meer mooie onbekende plekjes. OPEN brengt je daarom wat alternatieve pareltjes die je moet zien!

Het Jachthaventje
Ooit behoefte gehad om je te wanen in de Franse sferen, zonder de stad te verlaten? Goed nieuws! Op de kop van zuid vind je namelijk zo’n bijzonder plekje: het jachthaventje. In alle rust kun je hier genieten van een hapje of een drankje met uitzicht op de charmante en rustieke verschillende boten die aanmeren.

De Spoortuin
Op het eerste gezicht lijkt deze tuin misschien niet zo bijzonder, maar in werkelijkheid is dit de perfecte plek om te genieten van de natuur midden in het centrum. Met een kleine wandeling vanaf het station richting de Essenburgsingel vindt je deze tuin verstopt naast het spoor. Als je de poort opendoet waan je jezelf in een groene omgeving met allerlei soorten bloemen en kruiden. Daarnaast kan je rustig gaan zitten op de vele bankjes of stoelen, maar mag je hier zelf ook de handen uit de mouwen steken en tuinieren.

Het Patrimoniumshof
Wie aan de wijk Bloemhof denkt zal misschien niet meteen denken aan een verborgen tuin, maar niets is minder waar. Verborgen in een zijstraat van de Hilleweg vind je hier een prachtige fontein omringd door planten en bloemen. Tot nu toe genieten vooral de bewoners van dit prachtige stukje Rotterdam, maar steeds meer fotografen lijken hun weg te vinden naar het hofje.

OPEN nam een kijkje bij drie Lonely Planet hotspots en zetten hier ook drie OPEN Rotterdam hotspots tegenover.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter